П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Привітання Каунаса Харковом

Каунас – місто-побратим Харкова, про який Kharkov-future вже одного разу розповідав, відзначив 100-річчя, на правах першої столиці Литви.  Про привітання міста-брата Kharkov-Future розповість в цій статті.

 Каунаський мер Вісвалдас Матійошайтіс запросив делегацію з Харкова взяти участь в святкуванні ювілеї міста – сторіччя з дня першої столиці Литви.  Місто, рівносильно Харкову, був першою столицею колись, а так же, міста поріднилися на грунті науки, освіти і містоуправління.
 
 Харківські делігати з радістю відвідали прийом заснований на честь ювілею Каунаса, а також передали теплі привітання місту від мера Харкова Геннадія Адольфовича Кернеса.  Крім привітань, вони відвідали святкування міста, а саме: на арені «Жальгіріс», яка знаходиться в рамках міста Каунас, пройшов концерт-свято, в якому брали участь безліч артистів Литви – як іменитих, так і молодих, юних.  По всьому місту проходили свята, урочисті заходи.  Крім цього, на стадіоні відбулося нагородження всіх любителів міста, які взяли участь в конкурсі і в відборі кращих проектів розвитку міста і Литви.

  Таким чином, Харків і Каунас схожі не тільки своїм минулим, а й сьогоденням і майбутнім, адже вони відкриті один до одного у співпраці та дружбі міст-побратимів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.