Субота, 27 Квітня, 2024

Харківський алкогольний холдинг

Не тільки міжнародні компанії активно займаються впровадженням інновацій, українські підприємства також намагаються рухатися в даному напрямку. Мова йде не тільки про присутність інноваційних планів на майбутнє, але і про вже успішно реалізовані в життя інновації в виробничій технології, послугах, котрі пропонує компанія. Детальніше про подібну компанію, добре відому харків’янам, розповість Харків Майбутнього.

«OLYMP Alcohol Company»

В 2000 році було засновано міжнародний алкогольний холдинг, котрий об’єднує профільні активи в алкогольній галузі. Компанія займається випуском алкогольних напоїв під наступними брендами:

  • горілка «Prime» – ввійшла у топ-20 виробників у світі;
  • горілка «Idea»;
  • горілка «Істинна» – ввійшла у топ-20 виробників у світі;
  • горілка «Малинівка».

Генеральним директором холдингу є Віталій Тищенко.

Інновації компанії

Локалізацією підприємств по виробництву горілки «Prime» є смт. Малинівка, Харківська область. Завод побудований на території Харківщини в 2006 році з нуля. Це досить сучасне та прогресивне підприємство, котре здатне виготовляти в місяць 24 мільйони пляшок.

На заводі вперше в Україні було представлено виробництво першої крафтової горілки на основі авторських рецептів видатного ботаніка Клима Житника.

Інновація даного підприємства полягає в тому, що містить крафтовий цех виробництва першої крафтової горілки в Україні. Варто більш детально розглянути дане питання.

Поняття «крафт» перекладається «ремесло», або ж «майстерна робота». В основі будь-якої роботи лежить в першу чергу ідея. Відомий ботанік Клим Житник цікавився завжди лікувальними властивостями трав Слобожанщини. Особливу увагу він приділяв секретам виготовлення спиртових настоянок.

Відомо, що Клим Житник в 1863-1873 роках  працював на винокурні поміщика Дмитрієва в Чугуївському районі Харківської губернії. Саме це місце стало для амбіційного ботаніка територією для експериментів. Він мав змогу вільно підбирати цікаві, незвичні рецептури лікувальних настоянок.

Крафтова технологія

Винайдена відомим ботаніком рецептура лягла в основу виробництва ТМ «Др. Житник» – це перша крафтова горілка в Україні. Основа для неї готується якраз в крафтовому цеху на заводі «Prime».

Крафтова технологія полягає у використанні виключно натуральних інгредієнтів. Мова йде про корінь калгана, мед, цвіт липи та акації. Всі інгредієнти, котрі використовуються на виробництві, мають виключно українське походження. Всі складові для якісної продукції закуповуються у перевірених постачальників.

Технологія крафтового виробництва вимагає не тільки високого рівня майстерності, але і обладнання. Кращі технологи заводу, майстри з багаторічним стажем роботи займаються виробництвом крафтової горілки. Відомо, що тільки завод «Prime» в Україні має необхідне для цього обладнання.

В 2015 році команда фахівців готувалася до випуску першої крафтової горілки в Україні. Було створено в результаті цього унікальний експериментальний цех, котрий почав працювати вже в 2016 році. В 2017 році міжнародний алкогольний холдинг отримав необхідні дозвільні документи.

Харківський алкогольний холдинг

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.