Вівторок, 30 Квітня, 2024

Містяни зареєстрували петиції про створення нового маршруту автобуса та встановлення камер відеоспостереження.

 

Нещодавно у спеціальному розділі сайту Харківської міської ради було зареєстровано петиції, які на думку їх авторів мають полегшити життя у місті, пише kharkov-future.com.ua.

Перша з них, а саме №5802, стосується встановлення системи камер відеоспостереження у дворах спальних районів. На думку автора петиції це значно зменшило би кількість написів з рекламою сайтів з продажу наркотиків, ускладнило б життя так званим «закладникам» та квартирним злодіям.

І дійсно, якщо подивитися на забезпечення постійним відеонаглядом міста, то можна побачити, що муніципальні камери розташовані переважно в центральних районах міста, а от у віддалених відеозапис того, що відбувається можна побачити лише з камер банкоматів, магазинів або якщо жителі самостійно їх встановили. Та їх кількість та розташування рідко допомагає запобігти проблемам, які озвучив автор петиції, спальні райони часто потерпають від крадіжок автомобільних коліс, акумуляторів та іншого оснащення. Іноді трапляються і підпали. Щодо «закладників», то без відеофіксації та їх вчасного затримання довести факт правопорушення майже неможливо. Тож збільшення кількості камер відеоспостереження могло б значно поліпшити безпекову ситуацію у місті та допомогти поліції у виявленні і розслідуванні правопорушень.

Станом на зараз зібрано не більше сотні підписів.

Друга петиція, №5813 стосується більш локальної проблеми, а саме транспортного сполучення в південно-західній частині міста.

Жительку району Основа непокоїть відсутність зручного варіанту сполучення між Основою та Залютіно. У своїй петиції вона зазначає, що зараз досить незручно переміщатися між вказаними районами через скасування маршруту №244, який курсував раніше, однак все одно не задовольняв потребу у проїзді повністю. Було запропоновано повернути той самий маршрут №244 з подовженням до Залютіно, або ж створити повністю новий маршрут із цим сполученням. Так, для поїздки з Основи до Залютіно можна скористатися лише маршрутними таксі, або тролейбусом, часто з незручними пересадками або довгими інтервалами між відправленнями.

Зараз петиція має не більше 20-ти підписів.

Нагадаємо, що для того, аби петицію було розглянуто, необхідно зібрати щонайменше 5 тисяч підписів, на це є 90 днів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.